Orkesteri

Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesteri ry eli Sinfis on vuonna 1993 perustettu Jyväskylän yliopiston edustusorkesteri. Orkesteri tunnetaan aktiivisena harrastajaorkesterina ja sen soittajat ovat suurimmaksi osin opiskelijoita. Sinfis järjestää keskimäärin 1-3 konserttia lukukauden aikana ja soittajien joukosta kootaan tarpeen tullen myös pienempiä kokoonpanoja erilaisiin tilaisuuksiin, esimerkiksi tilauskeikoille.

Koko orkesteri kevään 2013 kokoonpanossa. Kaikki kuvat © Ari Nurmela

Orkesteri on toteuttanut ennakkoluulottomasti monenlaisia projekteja. Viime vuosina Sinfis on soittanut mm. Mozartin konserttoja ja suomalaista taidemusiikkia (Wienistä pohjoiseen, 2016), monipuolisesti elokuvamusiikkia (Salute to the Cinema 2016 & Valkokankaan Säveliä 2011) ja kattavan Sibeliuksen tuotantoon keskittyneen konsertin (Sinfis: Sibelius, 2015). Lisäksi orkesteri on osallistunut mm. erilaisten musikaalien tekemiseen (Metsälammen Musikantit -lasten musiikkisatu 2014 & Ruusun Varjo -musikaali 2006). Orkesteri tekee mielellään yhteistyötä muitten musiikintekijöiden kanssa (Mozartin Requiem yhdessä helsinkiläiskuorojen, Pohjalaisten Osakuntien Laulajien sekä Savolaisen Osakunnan Laulajien kanssa 2009 & 2010) ja on esiintynyt myös Jyväskylän ylkopuolella (Konserttimatka Saksaan 2008 & Suomen-kiertue Werner Bros -skiffleyhtyeen kanssa 2006). Kapellimestareina ovat toimineet mm. Huba Hollóköi, Eveliina Aijasaho, Hannu Tauriainen, Miikka Laihonen, Satu Simola ja Marja Ikonen.

Kaikki uudet soittajat ovat lämpimästi tervetulleita ilman koesoittoa läpi vuoden! Harjoittelemme maanantaisin klo 17-20 yliopistolla Musica-rakennuksen salissa M103.

Lisätietoja: Intendentti Tommi Kuivamäki
Sähköposti: tommi.kuivamaki@outlook.com

Sinfiksen viulut ja alttoviulut 2013
Sellot ja bassot 2013
Puhaltajat ja lyöjät 2013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *